Rehabilitering og helsekonferansen i Haugesund 29.-30. august 2024.

Stiftelsen Folkets Gave arrangerer den årlige Rehabiliteringskonferansen på Quality Maritim Hotel i Haugesund.

Motto; Der meininger brytes, drømmer skapes og felleskap bygges

Målsettinger for konferansen: Utvikle gode samhandlingsarenaer, styrke brukernes innflytelse, stimulere forskingsaktiviteten på området og relasjonsbygging og kontaktskaping gjennom et uformelt og sosialt miljø.

Målgruppe: Brukere, pasienter og pårørende, brukerorganisasjoner og andre intresseorganisasjoner, Riks-, fylkes- og kommunepolitikere, Fagpersonell og ledelse i NAV, Helse-omsorgsfaglig ledelse i sykehus og kommuner, ansatte innen spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten med interesse for rehabilitering, Ansatte og studenter innen helse-omsorgs- og sosialfag og Alle andre som bil pasienten, brukerne og pårørende vel.

80 deltakere var med på konferansen blandet de annet var leder Camilla og ekstern sekretær og regnskapsfører Tore deltok på konferansen i forrige uke. Vi skulle vært med de to siste årer pga annen årsaker

Vi tok opp spørsmål til politikere og fagpersonell

Vi i NDF Haugaland kjempe får egen avdeling / plass for døve i sykehjemmet/omsorgsbolig i Haugesund for hele Nord- Ryfylke til saksordfører for meldingen, Truls Vasvik(AP) (1. nesteleder i Helse og omsorgsboligs komiteen på stortinget) fikk tja positivitet svar sammen måte som demens

Ønsker at tegnspråk sett inn timeplan samme måte annen tysksspråk til sykepleierutdanning også info hvordan kan de ring til akuttvakt for tolk hvis det skjer de døve/tegnspråkbrukere innlagt inn på sykehuset til Fylkesleder Reidun Stavland, Norsk Sykepleierforbund, Vestland. Hun sa at det var interessant tema som vi tok opp spørsmål.

Har de legene kunnskap om døve sin rettigheter til kommunelege Harald Bjarne Hellesen fra Suldal kommune. Fikk positivt svar og mener at det skulle vært litt mer stoffet om døve i legeutdanning.

Vi i NDF Haugaland kjempe får egen avdeling / plass for døve i sykehjemmet/omsorgsbolig i Haugesund for hele Nord- Ryfylke som står i NOU «tegnspråk for livet» til Tove Elise Madland, medlem i stortingets Helse- og omsorgskomiteen (AP). Hun støtter forslag og har lest NOU «tegnspråk for livet» ( hun var tidligere ordfører i Vindafjord kommune)

NDF Haugaland hadde stand og fikk hyggelig tilbakemelding og utdeler brosjyrer. De mener at det var bra at vi stiller opp på konferansen. Vi var så glad at Fylkesleder Reidun Stavland, Norsk Sykepleierforbund, Vestland har laget kort video om info akuttvakt for tolk på Instagram #nsfvestland Beklager uten tekst og tolke. Bra for de sykepleier vet hvordan de skal gjøre når døve/ tegnspråkbrukere blir innlagt på sykehuset.

Vi mener at det var nyttig og lærerikt. Å stå frem viser hvem vi er på konferansen. Vi vil gjerne blir med på konferansen neste år.